Ha ’túlélő üzemmódban’ ragadt az idegrendszer

Szervezetünk tökéletesen alkalmas egy rövid idejű, akut stressz kompenzálására. A probléma abból adódik, ha ez az állapot tartós marad és ennek élettani következményei hosszabb távon terhelést rónak ránk. Mi is történik ilyenkor a szervezetben és mit tudunk ellene tenni?

Ülőmunka – A gerinc ellensége

Lassan vége a vakációknak és mindenki visszatér a mókuskerékbe. Amennyiben Te is ülőmunkát végezel, érdemes átgondolnod hogyan is teszed azt. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a problémákat?

A visszérbetegség nyáron még rosszabb, de tehetünk ellene

Hazánk lakosságának 20-30 százalékát érinti a visszérbetegség. A panaszok már a 20-30 éves korosztály tagjai között is egyre gyakrabban jelentkeznek és nyári időszakban fokozódnak a tünetek. Szakértőnkk az Aniron Egészségközpont háziorvosa Dr. Cser Anita, most válaszol a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

A legveszélyesebb hangok nyáron

Vajon hányan használnak hallásvédőt, amikor elindítják a fűnyírót? Valószínűleg nem túl sokan, miközben a zaj okozta halláskárosodás nagyon nagy problémát jelent és rendkívül gyakori. A legtöbben észre sem veszik, milyen sok veszélyes zaj ér minket a szép nyári napokon. Vedd magadhoz füldugóidat és készülj fel a szezon legjellemzőbb káros zajaira!

Orvosi tanácsok a felhőtlen nyaraláshoz

Szakértőnkkel, az Aniron Egészségközpont háziorvosával, Dr. Cser Anitával annak jártunk utána, hogy milyen esetekre kell felkészülnünk egy hosszabb utazás, nyaralás során. A szakértőnkkel tévhiteket is eloszlatunk és megpróbálunk mindenkit felkészíteni a legváratlanabb helyzetekre is.

Hogyan óvjuk szemünk egészségét nyaraláskor?

Sajnos a legtöbbünk nem fordít elegendő figyelmet a nyaralás során a szemünk egészségének megőrzésére, pedig érdemes! A szemünkre leselkedő veszélyekről és a megelőzés lehetőségeiről a Pécsi Tudományegyetem Szemészeti Klinikájának rezidens orvosával Dr. Rák Tiborral beszélgettünk.

ISMERD MEG: SIPO MEGLEPETÉS BOXOK!

A boxokba hónapról-hónapra dermo és -natúrkozmetikai termékeket, reformélelmiszereket és étrend-kiegészítőket válogatunk össze. Most megmutatjuk, hogy mit is rejtettek a meglepetés dobozok.

Alvás gyógytornász szemmel

Életünk jelentős részét az ágyunkban töltjük alvással, ezért nem mindegy milyen minőségben, milyen testhelyzetben vagy milyen matracon illetve párnán alszunk. Gyerekkoromban anyukám mindig azt mondta, úgy alszom, mint egy kérdőjel, kitekeredve. Mégis milyen lehet az ideális testhelyzet és miért van az, hogy sokan nyak, váll vagy derékfájdalmakkal ébrednek reggel? Mik lehetnek az alapvető feltételei egy pihentető és nyugodt alvásnak?